Det har behövts några mindre uppdateringar på mjukvaran men än så länge har prototypen levererat över förväntan. Flaskhalsen har snarare varit utanför prototypen i form av begränsningar i räckvidd med ”konsumentteknik”. Så för att minska problemet med den flaskhalsen och därmed maximera prototypens möjliga användningsområde har jag ägnat veckan åt fascinerande läsning kring kommunikation över stora avstånd, 700 sidor om allt från radiointerferens till nätverksprojekt över Perus djungler. En djupdykning som ledde till en egen design av ett nätverkssystem anpassad till prototypens användningsområde. Nästa vecka kommer ett stort paket från en dyr beställning av delar som ska byggas ihop till ett trådlöst ip-klassat nätverkssystem med räckvidd upp emot 4km.

Jag håller även på att projektera en större beställning som kom in i början på sommaren, vari prototypens funktion kommer ha väsentlig betydelse och likaså nätverkets stabilitet och räckvidd, men mer om det senare. En teaser från 3D-modellen jag även han med att bygga över området: