Hej
Man stöter på många problem i vardagen som en ny entreprenör. Här vill jag betona vikten på bra kommunikation både internt och externt. Internkommunikation är extremt viktig då det oftast är där brister finns när konflikter i ett litet kollektiv uppstår. Vi alla ser saker på olika sätt och oftast även om alla parter inom den nya lilla organisationen vill väl uppstår små konflikter som kan växa om man inte löser dem snabbt. Därför är det extremt viktigt att ha en bra intern kommunikation med sina partner då ett företag är som en liten familj.
Vidare är det extremt viktigt att ha en bra kommunikation om man gör affärer med utlandet till exempel. Jag har fått uppleva med våra kinesiska leverantörer att man måste vara extremt tydlig och noga när man gör vissa beställningar. Vid ett tillfälle hade jag till exempel förväntat mig att hela loggan skulle tryckas på cykelkorgsskyddet, men de valde att inte trycka en viss färg som redan fanns på skyddet för att spara sina kostnader, trots att prototypen jag fått hade alla färger tryckta.