Denna vecka tänkte Dollar Cred bjuda på lite lästips för den som har tid över så här på sommaren! Nedanstående böcker är personliga favoriter och presenteras i alfabetisk ordning:

Business Model Generation, Alexander Osterwalder & Yves Pigneur: Om du har svårt att svara på vad en affärsmodell är, eller hur din affärsmodell ser ut, så är BMG en lättillgänglig räddare i nöden!

Good to Great, Jim Collins: Varför lyckas vissa företag och inte andra, fastän de har liknande förutsättningar? En förhandstitt på de data-drivna, förvånande slutsatserna finns här.

Jack’s Notebook, Gregg Fraley: En handbok i Creative Problem Solving, integrerad i en fångande, mysig berättelse. Det här är funktionell skönlitteratur som fungerar på stranden!

Servant Leadership, James C. Hunter: Ska de underställda tillfredsställa chefen eller kunderna? Är det kanske chefen som ska tjäna sina underställda, så att de kan tjäna kunderna?

Seven Habits of Highly Effective People, Stephen Covey: Den här boken kan hjälpa dig få ut det mesta ur alla aspekter av ditt liv. En bok att läsa om och att dela med sig av. Luras inte av att titeln pratar om effektivitet, det handlar inte (bara) om lönsamhet, utan om att hitta en livsstil som gör dig lycklig.

The 4-hour Workweek, Tim Ferriss: Som entreprenör brinner du förhoppningsvis för ditt projekt, men vissa delar är säkert roligare än andra och du behöver inte spendera mer än 4 h på de tråkiga delarna. Tim Ferriss berättar hur (även på sin blogg)!

Om du bara hinner läsa en föreslår jag Seven Habits!