Arbetet med prototypen går framåt och vi har nu ett bra koncept för knappen, som gör det snabbt att Credda. Nästa steg är att skissa upp en hemsida för att kunna demonstrera hela användarupplevelsen.

Pratade med en vän om Dollar Cred som slog huvudet på en viktig punkt. Han sa ”OK, jag förstår att en Like/Tweet blir starkare om man betalar en dollar för att göra den. Men varför skulle folk göra det? Om någon delar intressanta artiklar tycker inte den personen att det är upp till kompisarna om de kollar på dem eller ej? Vad skulle få den personen att vilja göra en Cred istället för att bara gilla?”

Jag tänker att anledningarna till att Credda är en kombination av att vilja göra något gott och att vilja uttrycka ett starkare gillande av något. Men från person till person kan anledningen till att Credda antagligen ligga varsomhelst på det spektrat. Vad gäller för dig, vad skulle få dig att vilja Credda något?