En stor fördel med att vara entreprenör är att man själv kan bestämma över sin tid och inte alltid måste vara på plats i Sverige för att sköta sina dagliga rutiner. Därför kommer här en liten update från min tillfälliga hemort – Kiev.

Efter tisdagens förlust mot Ukraina var besvikelsen stor. Inför matchen hade vi fått agera fotomodeller på minut-basis. ”Please, a photo for remember” – på knagglig engelska kom de fram och ville fotograferas med oss exotiska svenskar och vi, självsäkra och med en 4-0 seger i tankarna, ställde ödmjukt upp. Inte alls lika roligt när de även efter matchen ville ta nya bilder till familjealbumet…

Kiev är annars ett land som har otroligt mycket mer att bevisa, även om de gjorde det bra på plan. Hela centrala Kiev är relativt upprustat för att ge en bra bild av landet men om man lyfter blicken och tittar bakom alla reklamskyltar och putsade fasader ser man mängder av fallfärdiga hus, slitna gator och misär. Ett par mil utanför stadskärnan är häst och vagn ekipage fortfarande en väldigt vanlig syn. För en person med entreprenöriellt tänk finns det mängder av möjligheter i Ukraina. Landet har otroligt naturtillgångar och väldigt mycket, allt från service på restauranger till enkel kommunikation, känns väldigt ineffektiv. Att landet är en diktatur med en riktigt korrupt president får nog dock ses som en försvårande omständighet för den driftige. På bilden nedan hålls en liten demonstration för Julia Tymosjenko. Presidentens högra hand – militären, bildar en järnridå för att strypa initiativet. Ett riktigt politiskt skitland!

Även om det ser mörkt ut just nu, både för Ukraina som land, och för Sverige som fotbollsnation så är det aldrig för sent att ta nya tag, ladda om och komma igen!

Redan i morgon Sverige sin chans att återta sin fotbollsmässiga heder genom ett bra resultat mot England. Själv passar jag på att ladda upp tillsammans med någon som vet hur man gör…

Varma hälsningar från Sven och Glenn Hysén!